Saturday, August 20, 2011

Happy Friendship Anniversary

20 Aug 2010 -20 Aug 2011
Setahun sudah perkenalan kami...
Di bulan Ramadhan

20 Aug 2010

Hari pertama saya dapat Pc sendiri tanpa share ngan klik2 di office..
dan hari pertama juga saya online Facebook 
yang sekian lama saya tinggalkan

sedang asyik berFacebook...
Tiba2 saya dapat smile chat dari seseorang
Terfikir nak membalas atau biakan sahaja
Kemungkin dia tersalah send chat
di sebakan takde kerja saya cuba mengReplynya

Dari perkataan hello la saya mengenali seseorang yang sekarang berada di hati saya,
perbualan kami di Chat Fb tidak lama di sebabkan kami punyai urusan masing2
sempat add Ym untuk permudahkan perkenalan kami
saling tukar2 num Hp

Sebelum saya berikan num 
pelbagai syarat saya minta si dia tunaikan
bukan apa sebab saya tahu siapa dia 
dan paling penting saya bukan jenis "Kawan Makan Kawan"
"Gunting Dalam Lipatan"
"Tikam Dari Belakang"

saya tahu niat si dia baik
untuk berkawan dan hanya dia saja tau status dia sebenarnya
dan yang paling penting kami tahu tahap persahabatan kami


Selepas balik kerja
saya di jemput  berbuka di sebuah rumah family kawan lama saya
dulu la bukan sekarang
kami berSMS hingga si dia mengaturkan pertemuan di malam hari..
selepas dia balik kerja

lebih kurang kul 12 saya berjumpa dengan si dia buat pertama kali
yang pasti saya hanya mengenali dia melalui FB
itu pun tidak bertegur sape
mahu pun bersua muka
dia hanya kawan pada Cafe World saya

Pertemuan pertama 
perasaan cuak, takut or ape saja perasaan tu tidak pernah ada
terasa sangat pelik 
yang saya rasakan saat itu 
macam berjumpa kenalan lama yang telah saya kenali

Destinasi pertama kami di "Bidara"
saya sendiri tidak pasti kenapa saya memilih restaurant itu
kami bercerita dan terus bercerita.
perjanjian kami...
perlu merahsiakan siapa kami di kalangan kawan2.
sebab saya sendiri maklum 
kawan2 sekeliling saya dan juga siapa kawan2 di sekeliling si dia

Pekenalan kami berterusan hingga la terasa sedikit perasaan sayang
agak lama untuk saya menyesuaikan diri
lebih2 lagi saya tahu siapa dia sebenarnya
Single but not Available
susah untuk saya kongsikan

Pelbagai rintangan kami hadapi..
sakit hati..
sedih..
fed up
bosan
semua da ade dalam hati saya ni

Mungkin allah menguji tahap kesabaran saya
akhirnya awal tahun dia menjadi hak saya sepenuhnya
Hari ini genap kami setahun berkenalan antara seorang sahabat
bukan kekasih yea
kami mengeratkan lagi hubungan kami awal tahun 2011

When I am down and, oh my soul, so weary;
When troubles come and my heart burdened be;
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.
You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.
You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.
There is no life - no life without its hunger;
Each restless heart beats so imperfectly;
But when you come and I am filled with wonder,
Sometimes, I think I glimpse eternity.
You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.
You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.
You raise me up... To more than I can be



No comments: