Friday, June 05, 2009

credit card nya pasal part 5

Morning semua...
ni aku nak sambung citer pasal credit card....
cerita yang tak pernah habis...
bila fikir balik memang aku sakit sangat hati...
walaupun bukan aku nyer credit card...
as a friend aku rasa sikit kesakitannya...
BENGANG+MARA+SAKIT HATI semua ada...
tapi dsebabkan Mr.Jersidd yang Cool...
slalu nasihatkan aku suh bawa2 bsabar....

Semalam mula2 skali Mr.jersidd yang dapat msg dari betina tu...
opss....
sorry reader bahasa aku kureng memuaskan...

aku tengah bengang nie....
Untuk tak nak bagi korang semua comfiuse aku bagikan name yea...
yang sign pembelian tu aku namekan siBab
yang menyuruh buat benda nie aku namekan Sibi...

Semalam Mr.Jersidd dapat msg dari sibi...
minta num acc creadit card...
kononnya adik spupu dye nak tolong la settelkan ngan pihak bank...
tapi dsebabkan ramai yang bagi pndangan Mr.Jersidd bkeras hati...
mesti de muslihat sbaliknya...
orang2 camni mane bley nak dpercayai lagi....

Aku tau Mr.Jersidd da malas nak fikir...
bukan dye putus asa tapi bia keadaan yang mnentukan...
so aku pulak replykan semua msg2 dari SiBi tu....

meh aku share ngan korang pe msg dye bagi....

1st msg yang SiBi tu bagi kat aku....
Knp lak???masalahnya kiteorang hutang ngan bank bukan ngan korang??so kiteorang sendiri yang akan g bayar kat bank ok....
(pe ker bodoh sangat SiBi tu...ko hutang ngan Mr.Jersidd sebab card tu atas name dye....so bia la Mr.Jersidd yang settelkan...)

2nd Msg dari SiBi...
Pe masalahnya klu ko bagi jew no card 2...da setterl urusan ko ngan aku yang tinggal urusan aku ngan bank jew...
(Bongok sungguh la ko ni SiBi....kalau urusan ko ngan bank jea tinggal maknenya card tu ats name ko la...tapi card tu atas name Mr.Jersidd so urusan ko ngan Mr.Jersidd n bank still blum settel selagi ko tak settelkan...)

Ni Msg yang aku reply....
Susah untuk aku percaya lagi....
Kiter jumpa aku bagi surat berape korang kena bayar sebenarnya..
tak pun datang j**** or nak aku naik umah ko anta surat 2??

3th Msg dari Sibi...
tak perlu just bagi no k.kad aku settel sdiri kat bank,jumlah pun aku da tau berape kena bayar so tak yah la ko susah nak cari aku,aku just nak senang kerja bagi jea la kan senang...
(Tau pun ko takut aku nak datang jumpa yea???nape malu ker orang kenal ko ni Pencuri??)

Msg aku Reply balik....
Dunt wory,i have done wit bank n let them investge ol tis ting.dunt messy your mind...let the person git tis lesson...

4 Msg dari SiBi....
seatement 2 ko sdiri ley buat pe nak kisah.aku tak caya klu aku bayar korang ..aku bayar kat bank...
(Eloooo SiBi..ko ni bodoh dalam english rupanya...mane de steament pun yang msg aku bagi tadi...)

Msg dari aku...
Apa kena mengena ngan steament??
ko faham english ker tak??
Alamak kawan..
ko yang cari masalah jangan la suh orang lain pikul lak...

Msg dari aku Lagi...
Alamak kalau korang tak nak bayar bia la pihak bkuasa settelkan...
Ko nak try tido atas simen,tak berbantal,tilam n selimut gtau la yea...
Aku takkan bagi ko no acc tu...

Msg dari SiBi...
Kalau ko nak babitkan mak bapak aku sekali pun dorang da tau aku camne.Aku bukan Hipokrit dorang kenal sape aku.aku tau ko da buat report.K fine.Kalau aku bagi cash RM1400 ko tarik balik tak kes nie??n pe jaminan ko??
(tau lak ko takut yea..suh tarik balik...de bukti ker kami da repot??Cian mak bapak ko kan dapat anak bperangai cam ko....)

Aku reply...
da de duit dalam tangan baru boley cerita....

SiBi reply....
takpe la kalau ko tak nak settel luar nak babitkan polis ok fine aku de bukti yang ko sendiri tak nak settel kat luar. no hal la beb gua tak kisah nanti akan tau sape aku waktu 2 k...
(Alamak nak ugut2 plak kan.... biala lantak ko la...)

pastu jea dapat msg tu...
msg ibarat 1 ugutan so aku pun da malas nak reply...
semua msg2 dari Sibi n dari aku...
dsimpan dengan terapi...
kemungkinan bley jadi 1 bahan bukti...

Selepas aku bagi msg2 tu..aku baca balik de ker words dari Sms aku yang kiteorang tak mau settel lua...
Huhuhuhu
aku rasa dye tak faham per aku msg slama nie...
erm....orang dalam ketakutan semua benda dbuat jadi celaru...
semua tak kena...
Dulu kami penin pala fikirkan hal nie...
sekarang giliran dorang pulak penin pala untuk settelkan kes ni....

Kite tunggu berita selanjutnya.....

Doakan2 la kami bjaya dan yang menganiaya mdapat ganjaran stimpalnya....
amin...

Publish Post

2 comments:

MiSsyLiLy said...

mcm2 kan.. org cenggini pon ader dlm dunia nie... byk2 la sabo...

princessjersidd said...

da banyak sangat bsabar la nie lily....sampai orang da bley nak pijak kpala....bengang sakit hati smua ade