Monday, June 15, 2009

Durian Oh Durian....


arini aku nak share pasal Xtvt aku di hujung minggu....
cam citer sebelum nie...
aku memang mengantuk sangat2...

so balik kerja aku ingat dapat la sambung tido....
tapi hampeh....

aku balik kerja agak lewat sebab tlalu banyak kerja aku tak settelkan lagi....
di sebabkan aku tak pose...

aku plan masak kat umah jea...

pas makan aku dapat tido sekejap jea..
.
memang tak puas...
sebab tido tak sampai 1 jam....

sebab nak tunggu Shafiq kawan kepada Mr.Jersidd datang umah....

sebelah malamnya....
Mr.Jersidd ajak aku g pasar malam kononnya nak g cari parang....
and prepair2 barang nak bawa malam nie....
opsss lupa nak gtau korang...
aku sebenarnya ade xtvt malam bsama Sengal Team....
dalam sangat aku tak join dorang...
so malam tu kami plan nak g ke dusun Durian Mr.Ej kat Melaka...

perjalan bermula pada kul 10.45pm....

kami singgah sebentar di stesen minyak petronas....

memaksa diri masing2 buang air kecik+besar sebab kat dalam dusun takde toilet.......
time nak gerak Mr.Ej dapat call dari seorang member nie...
last mins nak join....

tak kisah pun lagi ramai lagi meriah cuma....

menunggu 1 membosankan kami.....

Menunggu dan terus menunggu...

akhirnya dorang sampai juga...





Jess yang da kelaparan


Ni pic2 kami sementara menunggu.... yang tengah kebosanan... dan perut yang kelaparan.....


kami mulakan pejalan ke Lubuk China...
(btul ke ejaan aku nie??)

kami sampai lebih kureng kul 1.30am...
kami sampai dsambut oleh durian2 yang bguguran dengan meriah skali....
Pe yang penting kerjasama....
kami mulakan dari 1 Xtvt ke 1Xtvt...
BerBBQ di tengah hutan....
buat ungun api...
Goreng mengoreng...
last skali baru kami makan durian........
Moh kite layan pic yea....
Dalam pic tu aku takde byk bgambar wlaupun aku gile Camera....
sebab malam tu aku jadi Juru gambar....
Jom2...layankan jeaaaaaaaaaaaaaaaaaa
iaKorang perasan tak Khairul tu pakai topi per???
Malam tu krol ngan si kecik kat blakang tu jadi bahan gelak....
ni sebab takut durian jatuh kat atas kepala.....

Krol yang sedia membakar walaupun tpaksa pakai topi demi keselamatan...

Usaha tangga kejaya membuat unggun api.......


Camni ker nak buka durian???

Mane durian yang nak dbukanya...
cepatla.........

1st durian yang bjaya dbuka n di rasa....

Menanti ayam BBQ ..........

Keciknya durian nie...
camner aku nak buka??

Sedap2...
kami suka durian.....

Kami yang bosan menanti......
Geram aku ngan durian nie..........

Sedapla durian nie.....

Betul tak cara jesz buka durian nie??????

Salahla tengok cam Mr.Jersidd buka nie... tu cara mbahayala.........

Yeala2 jesz letak balik parang ni......

Tengok nie...
camni la caranya nak buka.....

yeala tak moh buka durian da....
kami jadi penunggu lak...

Wow kami dan durian gergasi....

sedap2...
nak lagi.........

sedap....

membantu sampai kena parang....
daulat tuanku!!!

Mak cakap pas makan buang sampah ke dalam tong sampah........
tuan punya Dusun...
Mr.Jersidd keletihan...
katapun tak cukup tido....
Dorang yang sama2 keletihan....
Cik Farra yang keletihan dye orang pertama yang pejam mata...
dan...
dye juga yang terakhir bangun dari tido....

Kami bsiap sedia nak balik KL....

Nila durian yang bjaya dkumpul untuk brapa jam...
banyakan??
tapi kami kena share2 sebab kami tak duk serumah....
Ops....
ptutnya pic nie letak b4 pic kami bkemas nak balik...

Mr.Ej yang dalam mimpi lagi...
kami yang baru jea bangun tido...
selenger jea muka kami....
Farra yang agak skit segan bila orang tengok muka dye br bangun tido...
baru bik mood nak tido pas tkejut durian jatuh atas zink...

Lepas kami makan durian ngan puasnya....
kami bagi la alasan nak keluar... sebab nak kencing... maklumla....
Semua kat situ da sangap...

okeyla ni jea N3 aku tuk sabtu malam minggu....
tunggu citer seterusnya..........


4 comments:

MiSsyLiLy said...

best nye dpt mkn durian kat dusun.. fresh dr pokok... :)

princessjersidd said...

ssh nak buka sebab baru jatuh....

~ ZuRa ~ said...

ermmm..dap nye durian..besar2 pulak tuh..mesti syok kan..

princessjersidd said...

seronok gile....
tu yang telajak tido tu...