Tuesday, June 23, 2009

Happy Fathers day Abah

Happy Father day abah...
Selamat hari bapa sedunia....

Mungkin bagi korang aku da terlambat nak wish selamat hari bapa..
tapi bagi aku tiap2 ari ade la hari bapa...
dulu masa aku mula2 duk Umah sewa...
tak tinggal ngan family...
konon da besar la....
nak bdikari...
aku kena call abah tiap2 ari...
kena dengar suara abah tiap2 ari...
kalau tak aku mesti nanges...
nak tido pun tak lena...
rindu la konon....

orang lain duk bkepit bawa ketiah mak...
tapi bukan aku...
aku duk bawa ketiak abah....
kalau abah balik lambat aku sanggup tak tido...
tunggu abah sampai abah balik....
sayang abah sangat2....

susah senang aku hanya abah yang tahu...
serius kami memang tak sefahaman....
de je benda yang kami tak puas hati....
lagi2 abah yang suka sangat menyakat aku...
pe2 pun abah tetap abah kesayangan aku....
dan aku tau...
along jea anak kesayangan abah....
(sorry my lil sis awak de ummi kan)

Abah pernah sakit...
mula sakit perut dan cirit birit...
scara berterusan....
malam tu aku tak sedap hati....
mata tak moh pejam....
tak tau kenapa...
mungkin risaukan abah kot...
aku tunggu abah depan toilet nak bagi abah makan ubat...
time abah makan ubat dye tjatuh then pengsan.........
aku menjerit2 panggil
abah.. abah...abah
abah masih terbaring...
tak sedarkan diri...
aku nanges kuat2 hati
akhirnya abah sedar...
alhamdulilah....
aku tersenyum...
aku masih ada abah....
aku bsyukur sangat....

abah masih bdegil tak mau g klinik...
keadaan makin teruk...
doktor cakap abah kena alse perut...
tu sebab slalu sakit perut ngan cirit birit....

sekarang abah semakin sihat...
walaupun aku tau buah pinggang abah tak sepenuhnya elok....
tapi abah kuat semangat....
hero keluarga...
walaupun sakit abah sanggup buat semua kerja...

Ya allah jauhkan segala2 yang aku tak ingin...
aku masih belum bsedia pe2 tuk hari yang akan datang....
idup tanpa seorang yang bergelar abah....

hanya abah yang faham akan kesusahan ngan kesedihan aku...
sayang abah selama2nya....

5 comments:

MiSsyLiLy said...

bersyukur coz still ade abah.. my abah dah ade kat 'sane'.. tak berape mudah mbesar tanpa seorg abah.. miss my abah.. :[

mEiZ AraNda said...

saya sayang abah saya juga.:)

princessjersidd said...

lily...banyak2kan berdoa yea...andai sy jadi cam awak sy kena jadi kuat idup tanpa seorg abah..
aranda- mari kite sayangkan mereka selagi mereka ada dsamping kite

Prince$$ FaRRa said...

Sayangi dia selagi bernyawa

princessjersidd said...

yea sayangila dye seadanya....
sayang abah sangat2