Friday, August 14, 2009

Balik Kampung

Petang ni pas bis kerja aku nak balik kampung Mr.Jersidd
best2...
boleh dapat ketenangan sikit..

pagi2 boleh panjat pokok rambutan...
camla aku ni jenis bangun pagikan??
rambutan merah kuning semua ade..
hope abang anas tak bis kan la rambutan2 tu...
g petik ciku...
ambil buah cempedak..

kutip pucuk sayur tuk buat ulam...
Best kalau skali sekala dapat balik kampungkan...
rindunya suasana kat sana...

feel nak buat kerja pun takde da ni...

aku nak hilangkan tension aku....
suasana agak tak best sekarang ni...
mood aku akan hilang pas balik umah...
so aku kenala buat cam keadaan takde apa2..
aku kenala jadi pelakon yang terbaik...
sabar tu separuh dari iman...

tapi sampai bila aku nak terus bsabar??
yang sakit hati aku...
yang bakal terlingkup pun aku...
agaknya memang da di takdirkan aku ni kena sara orang yang takde duit kot...
bila dapat tekanan ni slalu jadi mangsa aku Mr.Jersidd..
nak bersemuka tak boleh..
bukan sebab aku takut..
cuma perasaan kesian tu akan datang tiba2...

aduhai aku memang tak kuat...
lagi2 bab kewangan...
walaupun ini menyusahkan aku...
tahla aku kena terus bsabar...

da2 aku xmoh cerita benda2 camni..
mood aku da okey..
tak sabar nak tunggu petang...
nak balik kerja...
nak balik kampung...


p/s : My lil sis jangan kecoh2 baca blog ni gtau mama & papa along g mana k....
miss u dam much...
Miss my Princess.. ^_^

No comments: