Thursday, August 12, 2010

Terimala D.I.E seadanya


Masa berkawan tengok dye la yang terbaik…
Dye la yang mampu membahgiakan ko…
Sanggupla buat apa saje janji dapat berjumpa…
Demam, sakit sanggup juga untuk melepak sebab nak lepaskan rindu…
Bila perasaan da makin mendalam…
Tak dapat di kawal…
Perasaan orang sekeliling ko sakiti…
Janji perasaan ko pada dye termakbul…
Walaupun apa saja alasannya…

Da dapat duk bersama…
Da kenal antara 1 sama lain…
Da tahu siapa dye…
Mula cakap yang bukan2..

Jangan pandang pada dye pada luaran…
kalau ko masih tak tahu semua dalamannya…
Jangan nampak dye begitu sempurna dan bley membahgiakan….
hakikatnya
Hanya allah yang maha mengetahui..
Sape pun dye ko kena terima dye seadanya…
Bukan duk bcerita pasal keadaan dye kat orang2 sekeliling ko..
Aku da bosan nak mendengar but thanx a lot pada yang sudi bcerita kat aku tu…
Walaupun hakikatnya aku da tak nak bik tau
“sharing is caring” but pada aku “sharing is boring”
 Sape pun dye..
Camner pun cara dye…
Apa kelebihan dan kekurangan dye…
Ko tetap kena terima…
Sebab ko dye hilang segala2nya…

Terimala dye seadanya…
Keadaan umah yang ko rasa tak selesa…
Itu bukan penghalang untuk dye terus menyayangi ko…
Kalau ko kurang selesa….
Ko yang patut bertindak untuk keselesaan ko…
Tapi bukan meninggalkan nya…

Sayangila dye cam mane dye pernah di sayangi.

P palang S : ko : bahgiakan dye dan terima la dye seadanya.

No comments: