Saturday, October 30, 2010

Cuti-Cuti C.I.N.T.A

Bila keadaan semakin membosankan...
niat di hati nak update blog...
tapi yang tak best nya idea nak mengupdate tu tak sampai2...
penat da saya mencarinya tak masih tak jumpa...

BTW last monday saya mengisi masa kekosongan ngan menonton wayang...
act takde plan...
ingat nak melepak je di rumah.je...
segala plan di batalkan bila ada yang mengajak pergi menonton...

cerita sangat romantic...
suka ngan pelakon2 nya...
sepanjanng waktu tersenyum...
membayangkan diri andai saya di situasi begitu....
perasan habis laaaaaaaaaaaaaaaa..

Cuti-Cuti Cinta...

Filem ini berkisarkan Eava Ealiana (Nora Danish) yang merupakan seorang pengarah di sebuah syarikat kepunyaan bapanya, Tan Sri Zaini (Zaibo). 
Sebagai anak tunggal kesayangan, 
Eava dilimpahi dengan penuh kasih sayang dan kemewahan.
Apabila dewasa, Eava yang berkelulusan luar negeri bekerja di syarikat ayahnya. 
Eava merupakan seorang yang terlalu cerewet tentang segala-galanya, sombong dan suka membangga diri. Dia juga sering membebel jika tidak puas hati dan sangat tegas.
Pekerja-pekerjanya (ahli The Fabulous Cats) lebih takutkan Eava berbanding ayahnya. 
Tan Sri Zaini mempunyai seorang kawan rapat, Datuk Hamzah yang mempunyai seorang anak lelaki, Remy (Zed Zaidi).
Remy seorang playboy yang cuma tahu menghabiskan harta ayahnya sahaja. 
Remy dan Eava disatukan atas tujuan perniagaan dan niat Datuk Hamzah adalah untuk membolot harta Tan Sri Zaini.


Nak tahu lebih lanjut, kenalah tonton filem ni. Heeheee

P palang S : 2nd menonton bersama..(Happy)

No comments: