Monday, January 03, 2011

MiNyAk oH MiNyAk

Tarikh :31 Dec 2010
Kejadian : Rumah

Setelah kepenatan seharian semata2 nak makan ice cream kat BR...
terus pulang ke rumah...
tiba2 dapat call dari untie muchit..
Minyak kat area Ampang,Pandan da takde!!!!
penin!!
walaupun minyak masak kami masih de 1/2 botol lagi..
plan memang nak kena cari gak untuk di simpan...
mane tau la kan kes minyak di sorok nie untuk 4-5 bulan...
naya nak makan pe nanti??

Tarikh : 2 January 2011

Cerita minyak tak habis lagi..
kena cari gak untuk simpan bekalan...
Operasi mencari minyak bermula...
Sampai saja dikawasan minyak masak..
yang peket habis..
yang botol habis..
yang tinggal cuma minyak masak jagung..

Dari 1 kedai ke 1 kedai...
tak jumpa2...
dari 1 pasaraya ke 1 pasaraya...
tak jumpa juga...

Alhamdulilah...
masih de rezeki untuk kami...
saya sempat ambil 4 botol minyak masak bersize besar...
upsss bukan untuk 1 rumah yea...
belikan untuk ummi saya ngan mak muchit...

Adakah ini pertanda bekalan minyak masak kembali meruncing?..
kemana minyak masak itu pergi..
adakah disebabkan kelapa yang sudah tinggi harganya ataupun kenaikan harga kelapa sawit
atau mungkin ada kaki kaki sorok..
tidak pun pengguna yang membuat pembelian panik...

No comments: