Sunday, May 06, 2012

KENAPA KEBANYAKKANPEREMPUAN TAK SUKA MAKAN KAT KEDAI MAMAK

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


KEDAI MAMAK.... dah memang macam trend lak, kalau lepak minum2 ngan member-member mesti port utama kedai mamak kan.. terutamanya bagi lelaki.. lagi-lagi kalau ada match bola.. confirm kedai mamak ni full la kn

Tapi ko orang perasan tak, nape orang perempuan kurang berminat untuk makan kat kedai mamak ek.. bukan nak kata semua la, tapi kebanyakkan nye cam tu la..

Kalau pergi kedai mamak pon, dieorang ni tak suka makan, setakat order air je..

------------------------------------------------

Antara alasan dieorang ialah..

- mamak tu masak bersih ke?
- malas la nk lepak mamak, lelaki je ramai
- ntah2 peluh mamak tu trcmpur dalam makanan tu yg sedap je.. haha
- geli la nengok pekerja2 kedai mamak tu
- dekorasi kedai mamak xmenarik la
- bau² yang boleh menutupkan selera makan
- bulu tangan mamak tu ley termasuk dalam makanan
- anta makanan sambil berborak² air liur terpecik kat dalam makanan.
------------------------------------------------

macam2 la dieorang ni.. Bukan diaorang saya juga berfikiran begitu.. tapi kalau nk dapat internet free, kedai mamak jugak yang ko orang cari kn... Tapi lebih baik pergi old town white coffee or mcDonald terutamanya student

pe pendapat korang la yea? Saya memang agak cerewet!!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments: