Monday, May 04, 2009

Trip Mersing+P.Gudang+Air Itam...

Pe xtvt aku time cuti 3ari yang lepas.???
Sape yang da tau aku ke mane tu.... duk jea diam2 truskan mbaca blog aku nie..
Aku g Johor...jumpa kawan2 act aku hanya kenal 3 org jea sampai sana tmasuk aku ngan mr.Jersidd da jadi 10 org...
Bmaknenye g 5 orang tu aku tak kenal la...
But dorang memang best...
Ley skepala...
Thanx lily bagi tumpang umah....
Bawa kami jalan2 wlpun aku sdiri maklum Lily memang keletihan n kpenatan...
Friday morning....Mr.Im da tolong kejutkan aku kul 6.30am
Kemas punye kemas barang2 kul 9 baru kami kua dari rumah...
B4 tu g makan dulu sebab Mr.Jersidd memang kena makan klu tak gastrik de mai da...
Kire dalam kul 10.30 kami btolak dari kuala lumpur ke johor..
Kami akan bjumpa ngan dak2 tu kat mersing....
Pantai air papan mersing....SUNGGUH!!! tak kan aku mlupakan...
Andai dberi kami g sana lagi nak bsumpah tu takdela but aku cuba takkan g sana lagi...
Sungguh menyeramkan...
Kami tpaksa mlalui jalan2 kelapa sawit...
dengan takde kenderaan...susahla nak nampak 1keta dalam masa5 -10 mins...
Sampai gak kami kat sana...
Tempat tu sungguh best..tsangatla best
pantai yang cantik,ombak yang tinggi,challet yang slesa...
Kami be2 jer stay kat chalet yang len2 tu da de khemah sdiri so smua tido dalam khemah...
Sampai jea aku rehat kejap pastu bangun makan coz kami de BBQ malam tu...pas sattel makan kami buat satu game bodoh....but still kelakar
sattel semua tu kami smua bpakat nak g mandi laut...
Mandi malam beb kul 9.30 aku da masuk laut..
De benda yang aku takkan lupa lagi...
Ombak kat sana memang tinggi2 belaka smpai aku ley tbaring n nyaris lemas....
Nasib baikla Mr.Jersidd de kat sbelah aku n pndai brenang....
But aku still tak serik lagi sok pagi pas bangun n makan aku trun pntai n mandi manda lagi...
Sttel da mandi manda kami btolak balik ke pasir gudang...
Umah cik Lily...
Sampai je sana aku ingat nak rest kan badan nak tido la kejap tapi bila da jumpa kepala2 yang tak ley tido so aku pun joinla dorg main card...
Coz malam kat air papan tu dorang men kad sampai kul 5am...
Tgelak2 so kat umah lily aku pun nak gak rasa feel gelak2 tu..
Memang kelakar sangat2...
Kul 9 lebih kami bgerak g Danga Bay....
Konon nak cari barang2 kenangan nak bawa balik...
Hampeh smua kedai da nak tutup....
Yang tak menaraik tu banyakla...
Angin malam tu cam mjeleskan kedatangan aku ke sana...
Tak de angin langsung sampai btepuh2 aku dbuatnya...
Bjalan2 perut da lapar so Awin...
Sajes kan kami makan kat Dataran...
Kedai No.15...
Ingat nak jumpa abang2 n adik2 aku yang kat johor gak tapi sayang tak tcapai...
Dorg sibuk ngan urusan lain...
Tak pe la len kali de lagi..
Pas makan awin bawa kami g cuci mata tengok mak nyah,...
Memang cantik tapi sekejap jea sebab hujan slebat2 nye..
sampai Awin tak ley nak drive....
Dalam kul 3 lebih la kami sampai ke rumah...
Aku salin baju xcakap banyak terus bum....memejamkan mata...
Bukan nak tido sangat pun tapi sebab sok pagi da nak balik aku paksakan diri tuk tido...
Citer hari ahad lak yeaaa...
Aku da nak balik Kl...
So pagi2 aku da kena bangun...
Thanx lily sdiakan kami sarapan pagi...
Tapi banyak sangat kan da membazir...
Aku btolak dari pasir gudang kul 11.45
Tu pun da tlambat sebab Mr.Im kena kejar bus kul 12 coz nak balik klang...
Aku tak terus balik kl aku singgah jap kat Air Itam...
Huhuhu lambang mata...
Aku mbeli sampai tak ingat yang aritu kami naik keta kancil...
Bis sit blakang tak muat...
Mr.Jersidd nyer la bising...
Tapi best2 aku memang suka g tempat yang boley shopping2 nie...
Dari air Itam aku btolak kul 3 lebih...
Ptutnyer sampai kl dalam kul 8 lebih
tapi dsebabkan jem kami sampai kl pun da lewat...
So tamat la citer aku kat johor...

P/s : Thanx Lily n kawan2 duk Johor...
sudi bawa kami bjalan2...
Korang memang best la...
Insyallah de rezeki kami sampai lagi kesana...

2 comments:

MiSsyLiLy said...

alhamdulillah korang happy kat johor.. hope sgt korang puas ati... sorry kalo ade yg terkurang n tak puas hati.. ;)

princessjersidd said...

it ok da bg tumpang umah pun da kire bsyukur sgt2....mai kl t gtau la leh hangout sama2