Monday, June 08, 2009

sToRy wEeKeNd kU.....

Ni cerita Xtvt hari sabtu aku....
aku bangun agak awal sikit...
sebab da start nak paking2 barang....
kalau ikutkan hati memnag la aku nak bangun lambat...
tapi kalau bangun lambat comfirm kerja kemas mengemas tak settel dengan cepat...
tengok skali memang mudah tapi hakikatnya Allah jea yang tahu...
Bis semua baju2 Qifah yang tak nak aku sedekahkan kat orang....
dari membuang membazirkan...
bukan tak leh guna...
elok lagi cuma da sendatla....
mainan dye ada la dalam 2 kotak aku buang....
bukan pe aku tak mau umah baru aku ni semak...
dengan mainan2 yang bukan2....
kalau rumah aku Banglo skali pun...
ngan adenya mainan2 tu comfirm la nampak lagi semak...
Bear2 qifah aku asingkan 1 plastik besar...
tu memang da kena humban dalam Stor la nampaknya....
Nasib baik Mr.Jersidd sudi membantu...
(Thanx You sudi tolong i....)
settel2 semua kemas mengema...
aku tak mau stay umah tu lama2...
berabuk.....
aku da la jenis cepat selsema...
sbelum tkena selsema baik aku keluar....
Gtau abah aku nak bawa qifah balik umah Mr.Jersidd
tak mau qifah duk mengganggu abah kemas umah...
barang2 tak jadi angkat hari sbatu sebab2 aku tak tahu...
ummi agak Badmood hari sabtu tu,...
tahla malas aku nak tanya....
Yang bley ikut kerenah ummi Lil sis aku jea....
kata pun anak kesayangan dye...
aku ni anak abah....
Malam lebih kureng kul 10 lebih aku gerak g Sport Planet Subang...
tengok team2 Violet tranning futsal...
14June ni dorang de lawan persahabatan...
Tujuan sebenar g sana nak bik chocolate dari mala....
sebenarnya....
agak lama da chocolate tu btaktah kat umah mala...
sin Bro Eis balik dari Langkawi...
Thanx Bro bagi bie chocolate tu...
thanx mala sudi bawakan chocolate tu...
Tapi Agak sikit kecewa...
pas main futsal aku ,qifah,Adeng n Mr.jersidd join dorang makan2...
Qifah yang baik hati tu g bawa chocolate....
kononnya nak makanla....
last2 end the story Qifah tinggalkan chocolate tu kat kedai makan...
da la banyak lagi...
nasib aku sempat merasa....
sesungguhnya aku snagat kecewa..
da la chocolate tu kegemaran aku...
nak mara pun tak bley...
da takde rezeki....
lebih kureng pukul 1 lebih kami balik umah....
Ingat balik umah bley terus tido...
Qifah mata nya still tak ngantuk lagi...
paksala camner skali pun jangan harap...
so kami semua tengok Tv layan citer Kingkong....
best gak la citer tu...
sampai Mr.Jersidd NANGES bila Kingkong tu pengsan...
opss....
sorry dear i tjujur lak dalam Blog nie...
Jangan marah yea....

No comments: