Tuesday, January 19, 2010

Next Vacation ??????

Mood : holiday


tak tahu kenapa sejak 2 menjak ni mood aku swing-swing...
mood bkerja langsung takde...
kadang2 hati ni keriangan...
kadangan hati ni rasa kesepian dan kekecewaan...
tapi mood yang penting sekarang mood nak g holiday...


dalam otak ni banyak sangat la planning nya...
cuma tak terluah lagi...
nak berbajet2 gak...
mane tau de rezeki tahun baru cina...
dapat angpow banyak....
so jauh la skit perjalanan aku....


dengan cuti tahun baru cina yang seakan lama itu...
lagila membuatkan otak bgeliga nak berfikir destinasi percutian...
antara destinasi yang masih tersenai dalam otak aku ni...
  • Cherating
  • Pulau Kapas
  • Pulau tioman...


saje2 nak cari kepulauan pulak...
nak cari ke tenangan sikit...
cuma semua itu dalam perancangan...
atau aku akan buat kerja gile naik ke pucak gunung...
memang da lama gila aku tak mendaki2 ni....
bila Mr.Jersidd bagi lampu hijau...
nak follow aku ke puncak....


Tapi gunung mane lak aku nak pergi ???
  • gunung datuk - aku da naik 3x
  • gunung nuang - da 3-4x gak
  • gunung Bujang Melaka - 1x je


Jangan berangan jauh sangat...
masih mampu ke aku kesana lagi...
cukup ke tenaga aku??
tapi hakikat memang aku rindu akan kehijauan pergunungan...
walaupun penat tapi feel mendaki buat aku tenang..
lagi2 bila melihat
Rising Sun
Sea Of Could...

p/s : tapi bila kah tarikh sebenar untuk planning itu??