Sunday, January 03, 2010

Sehati Berdansa at P.I.C.C Putrajaya

Sabtu Lepas 26 Dec...
Final untuk Sehati berdansa..
Aku ke PICC Putrajaya..
Kul 5.30 kami da bertolak dari Klang ke Putrajaya..
takut sesat area2 putrajaya..
al-maklumla aku tak familiar sangat area sana...

Alhamdulilah kami sampi di sana begitu awal...
lepas serve area PICC..
kami mencari jalan nak ke petrol pam..
serius memang susah nak mencarinya...
men bantai je jalan2 nya..
nasib baik sempat isi minyak..

Plan seterusnya ke Alamanda Putrajaya...
kononnya pas habis sehati berdansa nak g tengok wayang...
last2 sempat gak kami booking tengok citer SANTAU....
but citer start kul 11.40pm

Settel isi minyak...
settel beli tiket wayang..
kami terus menuju ke PICC...
parking still kosong...
fikir2...
awalnya kami sampai...
yeala jam pun menunjukkan kul 7.30

naik lif menuju ke dewan B...
anggapan kami meleset...
orang seramai2 nya...
sampai de 4 line...

tunggu punya tunggu akhirnya masuk juga kami ke dalam...
penin2 banyak sangat kerusi...
duk kerusi tu tak bley..
kerusi ni tak bley..
yea la sebab kami tiket FREE...
tu pun orang bagi...
last2 buat dek je kami duk blakang barisan artis...
suka..suka..suka...
aku memang sukala kan...

sebelum acara kemuncak di mulakan...
kami di pesan tak di benarkan On Hp...
camera yang di benarkan sahaja bley meng snap gambar2 peserta sehati berdansa...
dan paling comfirm la camera aku tak di benarkan...
dan kami bernasib baik sebab duk kat line Sazzy...

Pembuka acara kemuncang sungguh myeronokkan...
memang best gile sebab tengok life kan...
persembahan sazzy sungguh membanggakan...
walaupun kesudahannya sazzy di kalahi oley Sen & Nana..
frust gile ok...
yea..yea...
tak la smpai gile...

so pas pengumuman di umumkan..
plan nak la bgambar2 ngan peserta2 sehati berdansa...
harapan ku musnah sekali lagi...
tak smpai 5 mins semua peserta di arah ke blakang pentas...
so jawapannya...
takdela snap2 pic2 peserta tu...

ending kami la yang menjadi peserta tu..
snap..snap..snap...
kat tempat yang kami rasa sangat menarik...


Tiket Sehati Berdansa yang kami dapat FREE


Wit Amyza Adnan

Ramai tak orang??

No comments: