Saturday, June 26, 2010

I.S.O kembali lagi!!!

Salam ALL...
Lama gila tak update blog...
de yang kata aku ni busy mengalahkan menteri...
tapi tu la hakikat...
lagi2 bila I.S.O tahunan da mula...
habis ngan tangan2 termasuk kaki aku tak cukup...
time tu kalau ley nak pinjam tangan orang aku da lama apply awal2...
senang nak bantu aku buat kerjakan....

Cerita kisah I.S.O yang aku hadapi sekarang...
Rasa2nya semua tau kan apa itu I.S.O
tak tahu jangan malu bertanya...
semuanya di hujung jari anda...
dan anda mampu mengubahnya....

Bila sampai je musim I.S.O dan Audit...
semua yang menghadapinya pasti tak cukup tangan...
stress...
mood berubah2....
begitu juga aku...
dan juga bernasib baik I.S.O kat tempat aku ni setahun sekali...
kalau tak comfirm aku makin migrain....
time ni la semua fikiran kena di gunakan...

Kalau selalunya aku update failing seminggu sekali tak pun bila time aku free...
tapi kali ni menyakitkan jiwa aku bila failing yang da di update dan yang masih tbengkalai habis bertaburan....
meja aku da cam tak rupa meja...

Mr. Audit!!
ada je benda yang nak di mintanya...
tahun2 lepasnya kerja pun nak di minta...
dan yang paling aku tak suka bila MR.Audit menyoalkan soalan2 yang aku tak pernah nak fikir...
Kalau gagal comfirm aku kena bambu ngan orang atasan....
alhamdulilah buat masa ni aku bjawap soalan2 dengan teliti dan tenang sekali....

itu belum termasuk kerja harian aku...
mane nak arrage kan boy2 tecnision keluar g site...
siapkan report daily...
kalau tak siap comfirm pagi2 aku dapat sarapan pagi free...
orang len dapat sarapan kenyang aku dapat sarapan telinga...
so bernanahla jadinya....

walaubagaimana pun penat stress ngan kerja2 I.S.O... 
aku bersyukur sangat2 kerana aku adalah insan yang tpilih untuk hadapi pengalaman bekerja begini.
bukan sema orang dapat peluang beginikan...
Ini juga berkat didikan abah ngan umi...
berkat aku belajar bersungguh2...
aku berada di sini....
tiada yang senang tanpa melalui kesusahan dahulu...
dengan company bekerja 20 hari sebulan...
1630 da bley balik...
tak hadapi kesesakkan lalu lintas....
itu da cukup bertuah untuk aku....
weekend habis kan masa untuk family dan kawan2...

alhamdulilah sekali lagi kepadanya aku dapat apa yang aku impikan selama ni...
dapat memberi rezeki kepada family dari hasil titik peluh ku sendiri walaupun tak sebanyak mane...

P palang S: Bia biasa idup ini asalkan dari hasil usaha sendiri.


No comments: