Tuesday, July 01, 2014

Iftar Vs Farewell = Absolute Thai One Utama

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُ



Ramadhan ke 2
Absolute Thai 
One Utama Damansara


Alhamdulilah rezeki bulan ramadhan... 
Bila pepagi dapat email dari boss suruh invited all associate untuk berbuka puasa bersama.. 
Even kebanyakkan staff kat office saya ni adalah cina... 
Kaum melayu bolehla di kira dengan jari...
Act berbuka puasa bersama ni ada 3tujuan... 
1st harusla nak belanja kami yang berpuasa ni... 
2nd nak farewell dinner untuk staff yang nak berhenti kerja + sambung belajar kat Oversea.... 
3rd include skalila anniversary 2orang staff yang dah cukup 10 tahun berkhimat dekat company...

Boss cakap bukan tak ley tunggu function dinner untuk 10th Anniversary cuma macam lama je lagi...
sekarang bulan June dan dinner kami akan di adakan in sha Allah bulan Sept sebelum startnya event Score Zumba kami... 
Lepas dapat je email dari boss saya memainkan peranan menghantar email secara broadcast... 
Alhamdulilah segala tempahan telah selesai...

Absolute Thai menjadi pilihan boss... 
memandangkan orang2 melayu ni kalau berbuka nak makan nasi jadi rasanya sesuai la if Absolute Thai jadi pilihan kami... 
Working hours sepanjang bulan puasa 10am - 5pm berbeza 1 jam dari bulan biasa tetapi di sebabkan semalam berbuka bersama dan masa berbuka pukul 7lebih maka berkampungla kami semua di Office...


Seawal 45minute kami da berada dalam restaurant... 
nasib baik dah besarkan... 
if budak2 lagi mesti dah terliur tengok pelbagai jenis makanan yang terpapar di menu... 
tak di nafikan nafsu makan sangat mengundang mengalahkan budak kecik belajar puasa... 
semua yang nampak depan mata semuanya la sedap... 

Sementara menunggu kawan2 yang lain harusla kami berselfie dulu... 
Walaupun berlainan department kemesraan kami masih ada... 


kami dari MINT + MC + MI + ME +AI dan berlainan department... Banyak tak company kami... Jadi banyak la boss... Banyak boss banyakla ragamnya... 
tapi kami masih di bawah 1 sekawan iaitu 1 Malaysia


Rezeki yang di janjikan oleh Allah... 
Kepadanya saya bersyukur... 

Selepas mengeyangkan diri... 
kami beransur pulang... 
dan ternyata sekali mata saya mengundang untuk di pejam... 
Kekeyangan + kepenatan ini la menyebabkan saya tak bangun sahur puasa ke 3


No comments: